Saturday, June 26, 2010

Seminggu di UNISEL.

selepas seminggu mengahadapi minggu orientasi atau lebih dikenali sebagai Minggu Tekad Siswa(MTS) di UNISEL teramat2lah derita..mana tak nye,selepas pendaftaran(19/6/10) je terus kene orientasi..penat kemas baju pun tak hilang lagi..hadoiiyaaiii...
teruk betul kitorg kene ragging..seawal jam 4.30 pagi fasi da kejutkan..dah la tu,kejutkan orang gune hon keta dan motor plak tu..giler bapak arr..mau runtuh blok 4 tingkat yg aku duduk uh..
dalam banyak2 kem yg penah aku g,ni la 1st time kem(blh dikatan sbg kem jgkla) dimana peserta2 kene beratur utk pegi ke mana2..mcm budak tadika..aku paling benci kat sorang fasi india uh..mampos aku xnk tau nama dia sape..lantok ar sana..mulut mcm ape tah..paling benci aku..ingat bagus sgt ke wat mcm tu??kene sumpah sial je ngn budak2 bari tu..padan muka..
mase hari ahad plak,ada sesi pendaftaran yg ke-2..rase mcm nk mati ar kitorg asyik main games jew..da la pns terik..time solat,kene g masjid lg..da la jauh berpuluh2 kilometer..suruh jalan kaki jew..dgn panas terik nye..bertambah gelap muka aku yg x smpt nk cerah ni..hadoii..gaban betol laa...tp xpe la jgk..fasi bg kitorg rehat n tido kat masjid lepas solat..segar bijik mata aku..haha
tp esoknye plak,puas giller tido kat dlm dewan bila dgr taklimat..suara2 org yg bg taklimat teramatlah mendodoikan..lene betul tido..tp yg x syoknya,ada plak fasi yg snap2 gmbr kitorg yg sedap membuta ni..huhu..tp nsb bek aku tutup muka time tido..hahaha..
dan hari2 yg berikutnya juga begitu...time taklimat je,kompom mata terus kene gam..smpaikan kalo duduk je pun,mesti terlena punye,,siap ada mimpi lg..hahaha..mana x nye,da la tido kul 12++ mlm..pastu bgn kul 4.30 pg..tp yg plg best time qiamulail..semua sekali rebah..best giller ar tido kat masjid..masjid tu sbg rumah kedua utk tido dan dewan sbg rumah ketiga..hahahkzzz..gile gaban ar kitorg..
tp yg plg aku rase x best sgt ialah....jeng jeng jenggggg!!!!!! MAKANAN TAK SEDAP LANGSUNG!!!!rase mcm kasut buruk yg jual seposen pon x laku..euuwwww...rase mcm ape tah..tiap hari menu yg same jew..pagi, mihun goreng, tgh hari, kari ayam n mlm ikan masak kicap..dan ar x sedap..sedap lg maggi tomyam..arrggg..kempunan nk mkn maggi tomyam..sedapnya kalo dpt mkn ni..huhu
dan semalam (25/6/10) adalah hari terkahir penderitaan kitorg..tp termatlah meriah dirasakan(meriah ke???)..hahaha..best la jgk..suka tgk Abg Ahim Ahak Ahak menari..lembut giller badan die..kalah aku..hahaha..mmg best abg tu..sporting giller..

ni aku nk wat ucapan sket kpd abg2 n akak2 fasi..cara korg handle teramat2lah perfect sekali smpaikan aku rase nk sumbat2 mulut korg ngn microfon supaya xleh ckp agi..haha..tu je la kot..kalo ada lg,nnti aku post yg baru lak..ngaaaaaaa..
Post a Comment