Saturday, August 27, 2011

Phineas & Ferb Across the 2nd Dimension


Cite katon Phineas And Ferb ni memang cite katon peberet Cik Innaz.. Cik Innaz pon xtau kenapa Cik Innaz minat sangat dgn cite ni.. kalo Cik Innaz balik kampung je, mesti pukul 6 ptg dah siap terpacak kat depan tv sambil pegang remote control Astro and tgk cite ni.. memang best larh!!


setelah dua bulan Cik Innaz menunggu Phineas and Ferb versi movie punye, akhirnya, tepat jam 7.45 tadi Cik Innaz dah terpacak depan tv sebab dah tak sabar2 nak tgk cite nye.. perghhh!! memang best giller arh.. tak berhenti gelak Cik Innaz dibuatnya..memang best sangat sangat sangat!!! tak rugi rasanya menunggu selama 2 bulan nih..hehehe..:P


papepon, arrhhhhh cite ni memang best lah!!! ^__^


   


Selamat Hari Raya dan Selamat Hari Merdeka :)

Assalamualaikum..akhirnya jugak Cik Innaz create Kad Raya + Kad Merdeka untuk tahun ni..kalau kat Facebook semua orang sibuk tag nama Cik Innaz dekat Kad Raya dorang..tapi Cik Innaz buat kelainan sikit..Nak tau??

TARAAA!!!

Meriah tau Kad Raya Cik Innaz tahun ni..walaupun sambutan Hari Raya lebih meriah, tapi kita takleh lupa untuk sambut Merdeka juga..hehehe..

Papepon, ini Kad Raya + Kad Merdeka Cik Innaz khas untuk semua kawan-kawan yg sudi jadi followers dan yg sudi melawat blog Cik Innaz ni..:))



Oh! Cincin Di Jari Manis..


Sangat bahagia rasa apabila di jari manis telah tersarung cincin yg melambangkan sekeping hati telah dimiliki oleh insan yg tersayang..hehehe..:))

jangan pikir Cik Innaz dah temui cinta baru eh..Cik Innaz masih setia pada yg satu..siapa?? Muhammad Izzuddin laa..siapa lagi cinta mati Cik Innaz nih..hahahaha..opssss, jangan bagitau dia yg Cik Innaz update blog tentang dia eh..nanti dia marah..:P


maaflah sebab dari dulu sampai sekarang Cik Innaz asyik guna gmbr yg sama je bila edit gmbr kami berdua..maklumlah, jumpa pon sebulan/dua bulan sekali je..time tu nak ambek gmbr pon tak sempat sebab sibuk bincang nak buat apa time jumpa and then balik pon nak kene rush..masing2 sibuk kan..huhu..

anyway, paling latest kitorg jumpa pon juz temankan Cik Abang beli baju raya.. and then kitorg g beli cincin couple..yg kat atas tu laa cincin nya..cantik x? cantik x? Cik Abang yg pilih cincin tu..heheh..tapi Cik Innaz tak sempat snap gmbr sepasang cincin tuh utk sumbat dlm entry ni..nanti Cik Innaz jumpa dgn Cik Abang, Cik Innaz pinjam cincin dia and Cik Innaz snap yeh..heheh..:))

papepon, Cik Innaz nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada semua followers Cik Innaz dan jugak para pelawat yg sudi bertandang kat blog Cik Innaz yg tak seberapa ni..tahun ni Cik Innaz tak sempat nak siapkan Kad Raya untuk korang semua sebab takde masa nak create Kad Raya macam tahun-tahun lepas..nanti Cik Innaz cuba curi masa untuk buat Kad Raya untuk korang semua eh..heheh..

kepada yg nak balik raya tu, hati-hati di jalan raya tau..jangan rush sangat time nak pandu kereta tu..tak lari kampung tu dikejar..ingatlah nyawa anda lebih penting dari lauk berbuka puasa kat kampung tuh..biar sampai lambat asalkan anda selamat tiba dan sempat mencium tangan kedua ibu bapa anda..:))

I Love You All..:)




 

Thursday, August 25, 2011

Assignment : Animation OMG!! ~ Haunted Maze ~

video

Sukacita dimaklumkan Cik Innaz punye 1st Animation dah siap!!! TARAAAAA
gumbiranya rasa di hati...^__^
Cik Innaz buat animation ni dalam masa dua hari je dengan menggunakan Adobe Flash CS3..rilex saje..:P

selepas di export dalam format AVI, kualiti video agak kurang jelas..kaler nye lari and bentuk Maze pon mcm tak cukup sifat je..aduhaii..apepon, enjoy yourself!!

papepon, jangan gelak kuat2 or kerut2 dahi bila da hbs tgk ye..ini je yg termampu Cik Innaz buat untuk animation Cik Innaz yg pertama ni..hehehe..



  

Saturday, August 20, 2011

Oh! Handsome nya Kim Bum!

sedikit biografi tentang Kim Bum ada disini!
papepon, dia memang kawaaaiiiii!!!!!


Name : Kim Bum
Birth Name: Kim Sang Bum 
Profession: Actor, model, and singer
Birthdate: July 7, 1989
Birthplace: South Korea
High School: Kyungbock High School
University: Chung-Ang University
Height: 181 cm
Weight: 62 kg
Star Sign: Cancer
Talent agency: King Kong Entertainment









Biography

Kim Beom, born July 7, 1989 with the name of Sang-beom Kim, is a famous South Korean television and movie actor. His immediate family consists of his mother, father, and one younger sister. While growing up, Kim Beom excelled in sports (played football in middle school), while also maintaining high grades. He first became interested in the entertainment world, while in high school, after attending the "Korean Film Award." Kim Beom saw up close, performers receive awards while also receiving adulation from their peers and the audience. This captivated Kim Beom and drew him into the acting world.

In the process of pursuing his acting dream, Kim Beom won the KBS sponsored "Survival Star Audition" in 2006. Later that year, Kim Beom made his acting debut in the MBC drama series "The Daring Sisters" (Balchikhan Yeojadeul). He then appeared in the MBC drama "High Kick!" (Keochimeopsi Haikik), playing a character with the same name of "Kim Beom". "High Kick!" received positive response and regularly received ratings of 20% which helped bring attention to Kim Beom.

Kim Beom then made his feature film acting debut in the 2008 romantic-comedy "Hellcats" (Ddeugeoun geotsi joa) and followed that film only a few months later with the surprise horror hit "Death Bell" (Gosa). Later in 2008, Kim Beom was casted as one of the F4 boys in the KBS drama "Boys Over Flowers" (Kkotboda Namja)." Boys Over Flowers" would go on to become a smash hit, with weekly ratings in excess of 30%. The series became so popular that Koreans quickly began using the term, which means literally "Flower Boys Syndrome."

With the success of "Boys Over Flowers," Kim Beom has found himself in high demand and is set to star in the SBS drama "Dream," as well as the upcoming films "Emergency" and "71."






Trivia

1- Kim Beom enjoys video games, movies, and rap music.
2- Sports that Kim Beom excels at are kendo and football (soccer).
3- During different interviews with the F4 group from "Boys Over Flowers," Kim Beom would frequently be referred to as the most mature among the group even though he is the youngest.








Film

Fly High | Bisang (2009)

Death Bell | Gosa: Piui Jungkan Gosa (2008)

Hellcats | Ddeugeoun geotsi joa (2008)
Drama

Bbadam Bbadam | Bbadam Bbadam .. Keuwa Keunyeoui Shimjangbakdongsori (jTBC / 2011) - Gook-Soo
Still, Marry me | Ajikdo Gyeolhonhago Sipeun Yeoja (MBC / 2010)
Dream | Deurim (SBS / 2009) - Lee Jang-Seok
High Kick! 2 | Jibong Ddulgo Haikick (MBC / 2009-2010) - Kim Ja-Ok's nephew / cameo ep 72
Boys Over Flowers | Kkotboda Namja (KBS2/ 2009) - So Lee-Jeong
East of Eden | Edenui Dongjjuk (MBC / 2008) - Lee Dong-Cheol (High school student)
High Kick! | Keochimeopsi Haikik (MBC / 2006-2007) - Kim Beom
The Daring Sisters | Balchikhan Yeojadeul (MBC / 2006) - Jung Hyun-Joon






 

Friday, August 19, 2011

Drama K-Pop dan J-Pop yang aku miliki (full episode)

Bila tengok blog sahabat lama, Shah Fitri, dengan bangganya dia post blog tentang drama-drama K-pop dan J-pop yg dia ada dalam simpanannya.. so aku pon nak buat jugak laaa.. tapi kredit untuk dia dan sahabat-sahabat yg lain jugak kerana sudi menyumbangkan drama-drama ini kepada ku..:))

Korean Drama

1- You Are Beautiful

2- Boys Over Flowers

3- My Girl

4- My Little Bride

5- Love Story in Harvard

6- Winter Sonata

7- Fantasy Couple

8- Partner

9- Secret Garden

10- Coffee Prince

 11 - Birth of the Rich

Japan Drama

1- Hanazakari no Kimitachi E

2- One Liter of Tears

3- Mei-chan no Butler

4- Absolute Boyfriend

5- Kurosagi

6- Tokyo's Dogs

7 - Proposal Daikusen

8- My Boss My Hero


tak semua drama-drama ni aku dah khatam.. maklumlah, bila da tgk sekali, ulangannya berkali-kali.. bila aku ada mood dan masa je aku akan tengok sampai lebam..hahaha..anyway, masih lagi tgh mencari drama-drama dari kawan-kawan..hehehe



  

Tuesday, August 16, 2011

Assignment : Potret

Potret dengan hanya menggunakan pensel..

guna kaler biru

gune kaler merah

gune kaler hijau..

inilah dia hasil kerja Cik Innaz selama 5 hari berturut-turut..muka model pun dah berubah-ubah dah disebabkan tahap kemalasan nak touch-up balik..hahaha..lecturer Cik Innaz komen, dia kata hidung model ni lari angle laa..then dia suruh betulkan balik..adeyyhhhh..memang menyusahkan betul..

papepon, jgn gelak kuat-kuat sangat la eh bila tgk potret2 ni..gmbr asal potret ni ada dalam majalah Remaja keluaran 15 Julai..:)