Thursday, December 1, 2011

Luahan hati Intan Nazila..

Assalamualaikum..

Minggu lepas blog Innaz bagai tak mau berhenti dari update entry terbaru..then after that tetiba senyap sunyi sepi je selama seminggu..sebab ape?? sebab kerja-kerja menanam cable talipon sedang giat dijalankan di Jalan Simpang 3 Jeram ini.. Pada hari pertama kerja menanam tu, Innaz tak tau plak internet xdak..Innaz dengan semangatnya on laptop dan ingin meng'online'kan diri..bila dah bukak browser Google Chrome, then tetiba kat page facebook ku tertera ayat sebesar alam "The cable telephoned is not unpluged".. what the pffftttt??? oh sungguh membengangkan rasa saat itu lalu Innaz keluar dari bilik dan menuju ke modem dan mencabut segala wayar di situ dan pasangkan balik dan on kan balik..masuk bilik try refresh, masih ayat yg sama keluar..lalu hati berkata "ini yg tetiba rasa nak marah ni!"..lebih kurang 2 3 kali jugak la Innaz buat perkara yg sama (padahal masih tak sedar diri yg internet tak boleh guna).. then perkara last yg Innaz buat adalah angkat gagang talipon umah dan dengan disitu langsung tiada kedengaran sebarang bunyik..ohhh sungguh pffftttt!!! sia-sia je aku exercise tgh2 hari buta kuar masuk bilik sbb terpikir mungkin wayar2 di modem tu tersilap sambung..huhu..dan perkara itu berlanjutan selama seminggu..dan selama seminggu tu jugaklah Innaz menjampi serapah kat para pekerja yg dah buat kerja dengan tidak fokus kerana telah menyebabkan cable untuk internet yg berada dalam tanah itu terputus..ouuhhhh sungguh menyakitkan hati!! dan gara-gara itu jugak sayur kobis ku di kota CityVille ku mati sebab tidak bertuai...ouuhhh sungguh membengkakkan!! akhirnya cable itu sudah berjaya dibaiki semalam (30/11/11)..berdering je talipon rumah, Innaz terus terlompat-lompat kegembiraan then baru angkat talipon tersebut..ngaahahahahaha...selama seminggu tidak online nih ibarat katak di bawah tempurung..otak pon tak berkembang sebab tak tahu apa-apa berita semasa (padahal hati tu ego bagai tak sedar diri sebab tak nak tgk tv dan surat khabar yg setiap hari dibeli sebab masih menunggu talian internet disambungkan balik)..hahahaha..papepon, aku gumbira sebab dapat online selepas habis semua movie dan drama di dalam external hard disc ku dah habis di tonton dan jugak segala novel yg ada kat umah ni pon dah habis ku ulang baca yg ke entah berapa kali..heheheh...

OPPSSS...entry dah lari dari tajuk ke?? BHAHAHAHHAA!!! isi penulisan ku tidak pernah lari dari tajuk sebab apa yg ada dalam hati aku sudah terluah di atas... YA!! itulah luahan hati aku selama seminggu ini sebab tak dapat online..:P


  
Post a Comment