Tuesday, February 7, 2012

My Favourite Korean and Japanese Drama.

Assalamualaikum dan selamat bercuti kepada semua yg cuti sempena Thaipusam hari ni.. heheh..
dah lama giller Innaz tak update blog ni.. maaf la ye.. Innaz tersangat-sangat la sibuk sekarang..huhu

OKEYH!! hari tu ada yg tanya kat Innaz, dalam banyak-banyak drama k-pop dan j-pop yg Innaz miliki, mana yg paling Innaz suka tengok? hoho.. dalam banyak-banyak senarai drama yg Innaz ada (http://inai-innaz.blogspot.com/2011/08/drama-k-pop-dan-j-pop-yang-aku-miliki.html) Innaz paling suka drama :

Korean Drama

1. You're Beautiful / He's Beautiful

seriously Innaz cakap, Innaz mmg suka sangat dengan drama ni.. lagu-lagu dia memang superb giller!! sampai sekarang Innaz masih tak jemu dengar.. best sangat sangat!! Innaz suka tengok mcm mane 3 orang lelaki tu jaga si perempuan ni dgn baik sgt! Innaz pon tak kira dah berapa kali Inaz tengok cite ni..hahaha..oh ye, dari info yg Innaz dapat, cite ni telah mencipta satu fenomena tersendiri di korea ketika cite ni sedang hangat ditayangkan di sana (ala-ala fenomena Tsumawi si Raja SMS tu)..

2. Boys Over Flower

cite ni plak Innaz suka tengok sebab pelakon dia comel sangat! tak lebih dari tu..hahaa
oh ye..cite ni sebenarnya di adaptasi dari komik manga jepun iaitu Hana Yori Dango atau dlm BI nye Boys Over Flower.. Jepun jugak ada buat drama dari komik ni.. --->


ni para pelokn utama dia.. Innaz pon da tgk cite ni..best jugaklah..jalan cerita lebih kurang sama je cuma cite ni ada dua season dan ditambah dengan satu movie final special.. movie tu mmg xde dalam drama korea.. so kalo nak tau, kene cari n tengok sendiri la ye..:P

3. My Girl

Innaz minat cite my girl ni sebab cite dia kelakar..Innaz suka tgk heroin dia..kadang-kadang Innaz sendiri pon terikut-ikut gaya dia..HAHAHA!! dia comel sangat.. :D

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Japanese Drama

1. Hanazakari no Kimitachie

kalo Innaz tgh depressed nak mampos tu, Innaz suka tgk cite ni.. cite dia mmg hilarious sgt!! mula2 Innaz layan cite ni mmg kejang usus perut ni.. cite ni pon di adaptasi dr sebuah komik manga jepon.. sgt kelakar..

2. Mei Chan no Butler

cite ni plak Innaz layan time tgh putus cinta hari tu :P.. jalan cerita dia xde la best sgt, tp kalo korang tengok, mesti korang rasa mcm terawang-awangan sebab hero cite ni hensem sgt!! serius Innaz cakap, time tgk cite ni, lupa semua sakit kat hati.. mmg boleh angau tgk cite ni..hahaha!! sekali cite ni jugak di adaptasi dari komik manga jepun..

3. 1 Litre of Tears

kalo dah penat gelak sakan dgn cite2 yg ada kat atas ni, Innaz ada satu drama yg boleh buat Innaz menangis bagai tak mau berhenti airmata ni.. cite ni di adaptasi dari sebuah kisah benar.. so kalo ada sesape yg nak nangis tu, tgk la cerita ni ye..:P

_______________________________________


itulah serba sedikit drama peberet Innaz..
bubye!!!




Post a Comment