Monday, March 22, 2010

why laaa i feel so stupid?!!!

why haa????
WHHYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY???!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
siyesly aku da hlg igtn tntg sume yg berlaku pd aku dgn dia..
but why if i see his picture with another girls, i feel so jelous????????
why why why whyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy????
bak kate org,cemburu tandanya syg....
eee yerkk!!!pelissssss...aku x syang die ok!!
aku juz syg izz sorg jeww..
kalo aku tgk izz bergambar ngn girls lain pon aku jeles...(very jeles actually..)
pnh la sekali aku nk tgk hp izz ,tp xjd sbb die wat wallpaper gmbr die ngn classmates(girls) die..aku terus bg kat die hp tu..sakit mata aku dibuatnye..tp aku xgtau die..takut die kecik ati..sedangkan aku pon slalu amek gmbr ngn kwn2 boys aku..(dulu laa..bkn skrg)
gmbr dia(bkn izz) ngn girl tu nmpk sweet..(tp sweet lg gmbr aku ngn izz)
hmmm...why why why whyyyyyy???????????????!!!!
aku penat laa nk adore him for a long time..penat tau...bukannye berbalas pon..
izz je yg x jemu2 membalas cinta n kasih sayang aku (wahhh!jiwang tau..but this is the truth..jgn jeles)
aku bermimpi..kalaulah die seperti izz dulu..da lama aku rasa kebahagiaan dlm 1st love aku..
tp ternyata hampeh!!ape yg aku dpt??bengang jew...
bak kata org..cinta monyet..biasa laaaa...
huh..monyet je yg xde perasaan dlm bercouple..tp aku ada..so,what it's mean??renung2kan laa..haha..
siyes la aku ckp..aku xksh sket pon pasal diaa..tp ape yg die pnh wat kat aku dulu aku mmg kisah baaaanyaakkkk....
huh!!mmg aku rase dunia aku gelap mase ngn dia dulu..bila da break,serta merta aku rase dunia aku cerah sikit demi sedikit..
tp tu laaa..aku rase mcm kucing mati anak jew..tiap hari aku tggu die yg xpnh muncul..(mmg xkn muncul pon)..berbulan jgk laa aku still adore kat die menggile bab1..smpai izz pon aku nk x nk je layan..(walaupon aku da kapel ngn die)..tp tu sume cite lame..aku da lupakan daa..
aku pk balik..wat pe laa aku still mengharap pd yg x sudi..
bongok betul anak pak dollah ni..
otak bijak..bapak berjawatan ketua kampung..serba serbi sumenye da disediakan..cume tggl gune jew..tp kalo psl cinta,bodoh betul..mana x nye..aku ni kalo da syg kat someone,mahu saja syg buat selama2nye..tp kalo cube utk lupakan someone tu,mmg berat lg hati yg menanggung dr bahu yg memikul..huhuhu..
tp skrg aku da bebas...hehehe..aku da xksh daa..
cume ape yg harapkan n selalu doakan,izz xakan menduakan aku..atau mainkan perasaan aku sbb aku syg sgt kat die..doa dan harapan kami,biarlah kisah kami disudahi dgn pernikahan yg sah..aminnnnnnnnnnnnnnnn..

hah!!kpd dia plak..aku sedekahkan laa beberapa lagu yg selalu mengusik tangkai hati n jantung aku..(kalo aku dgr lagu ni,kompom aku teringatkan die sbb citenye kompom sama dgn ape yg penh aku lalui ketika dgn die)

Agnes Monica - Teruskanlah

pernahkah kau bicara tapi tak didengar
tak dianggap sama sekali
pernahkah kau tak salah tapi disalahkan
tak diberi kesempatan

reff:
kuhidup dengan siapa ku tak tahu kau siapa
kau kekasih ku tapi orang lain bagiku
kau dengan dirimu saja kau dengan duniamu saja
teruskanlah teruskanlah kau begitu

kau tak butuh diriku
aku patung bagimu
cinta bukan kebutuhanmu

back to reff

kau dengan dirimu saja kau
dengan duniamu saja
teruskanlah teruskanlah kau begitu

pssstttt - lagu ni mmg same dgn ape yg aku rase..
___________________________________________________

Hafiz AF7 - Noktah Cinta

Ternyata semua bicaraku
Tersimpan di dalam hatiku
Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran
Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya

Berbicara tentang cinta kita
Masih tiada noktah penghujungnya
Berbicara tentang perasaan
Simpan saja semua itu

Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya

pssttt - walaupon lagu ni baru je dilahirkan,tp ianya mmg padan dgn rintihan hati aku..mmg sama arh dgn ape yg aku rase..

__________________________________________________

CINTA DALAM HATI-UNGU

mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa dicintai
tak mengapa bagiku
asal kaupun bahagia dalam hidupmu
dalam hidupmu...

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku
mencintaimu pun adalah bahagia untukku
bahagia untukku...

kuingin kau tahu diriku disini menanti dirimu
meski kutunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya

dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja

kuingin kau tahu diriku disini menanti dirimu
meski kutunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya

dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja

_____________________________________________________

Tapi Bukan Aku - Kerispatih

Jangan lagi kau sesali keputusanku
Ku tak ingin kau semakin kan terluka
Tak ingin ku paksakan cinta ini
Meski tiada sanggup untuk kau terima
Aku memang manusia paling berdosa
Khianati rasa demi keinginan semu
Lebih baik jangan mencintaiku aku dan semua hatiku
Karena takkan pernah kau temui, cinta sejati

[Reff:]
Berakhirlah sudah semua kisah ini
Dan jangan kau tangisi lagi
Sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
Sejuta kata maaf terasa kan percuma
Sebab rasa ku tlah mati untuk menyadarinya
Semoga saja kan kau dapati
Hati yg tulus mencintaimu
Tapi bukan aku

[Repeat reff]

pssstttt - ni lagu yg aku dgr time break ngn die..aku igt ag aku call die 4 the last time,mase ni jgk lagu ni sdg berputar dlm mp3 aku..yg best nye,bila dia letak je phone,terus kuar part chorus yg tggi tu..pergghhh..meleleh siott!!

_____________________________________________

Tak Bisa Memilihmu - 6ixth Senses

Telah jauh terpisah, diriku dan dirimu,
Dalam ruang dan waktu,
Sendiriku jalani sepiku, tanpa dirimu,
Resahku tanpa hadirmu,
Sungguh berat hatiku untuk merasakannya

Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah
Darimu, Dan hadirnya menyentuh hatiku,
Ku cintainya,
Hatiku pun inginkannya,
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu

Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku

C/O
Maaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena kuterhanyut mencintai dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Didalam hatiku tuk mencintainya...

(Terhanyut jiwa ini, terjatuh dihatinya)

psstttt - mgkn lagu ni sesuai kot dgn keadaan aku mase tu..kitorg jauh,tp pd mase yg sama ada someone yg mahu menghulur salam perkenalan..hakikatnye,mmg xsame dgn lagu ni sbb bkn sbb someone(izz) tu yg menyebabkan hubungan kitorg putus..aku xsyg die(izz) pon mase tu..cume....arghh...mls ar nk igt..tp yg pntg,kalo aku dgr lagu ni,msti aku hati aku rasa sayu..

___________________________________________________

Ku Merindu - Ella ft Shah

[Shah:]
Ku merindu,
Merindu cinta yang tulus dari hatimu
Selalu ku impikan hidup bersamamu
Ku kan selalu menanti balasan cintamu

[Ella:]
Ku berjanji,
Berjanji mencintaimu sepenuh jiwaku
Ku tak akan mendustakan cinta kekasihku
Agar kau dapat menerima cintaku

Ku selalu, merindu cintamu
Yang selalu ada di jiwaku

[Chorus:]
Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Usah kau ragui cintaku
Ku tetap merindu

Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Ku tunggu jawapan cintamu
Ku tetap merindu

Di saat ini hatiku rindu belaian cinta darimu
Ku harap kau merestui cinta dariku
Yang selalu setia menunggu dirimu…

psssttttt-aku igt lg..die suruh aku dgr lagu ni mase die nk masuk mrsm..

________________________________________________________

Semua Tentang Kita - Peterpan

Waktu terasa semakin berlalu
Tinggalkan cerita tentang kita
Akan tiada lagi kini tawamu
Tuk hapuskan semua sepi di hati

Ada cerita tentang aku dan dia
Dan kita bersama saat dulu kala
Ada cerita tentang masa yang indah
Saat kita berduka saat kita tertawa

Teringat di saat kita tertawa bersama
Ceritakan semua tentang kita

Ada cerita tentang aku dan dia
Dan kita bersama saat dulu kala
Ada cerita tentang masa yang indah
Saat kita berduka saat kita tertawa

psssttttt - dan inilah lagu yg terakhir yg pernah aku sedekahkan kat dia..

---------------------------------------------------------

sedih bertamu di kalbu bila aku dgr lagu2 ni..mmg secocok sgt dgn perasaan aku terhadap dia..aku harap dia sedar betapa sayangnya aku pd dia sewaktu ketika dahulu..(skrg kompom da berubah)..kitorg jarang meluangkan masa bersama n jarang bertanya tentang diri masing2(selalunye bercerita psl study,pelajaran n sekolah)..jd aku xsempat nk explore secara keseluruhan kisah hidup dia..dan yg plg penting,xde maknenye aku nk rase berjiwang2 dgn mamat tu..blur die je yg aku dpt..huh..bengang betul..kalo la die jenis yg faham perasaan org,nk aje aku sembur die dulu..biar die tau betapa sakitnya ati aku terhadap die(smpai skrg terasa skt ati nye)..xpe laa..aku da redha dgn sumenye..lgpun aku da dpt pengganti yg lebih baik dr dia..aku bahagia dgn si dia..sekian terima kasih..

Post a Comment