Friday, September 30, 2011

Assignment : Animation by using Clay (repost)


sorry post yg sebelum ni korang xleh play plak video nih.. tapi xpe, Cik Innaz dengan baik hatinya telah upload kat youtube video animation yg Cik Innaz dgn kawan2 Cik Innaz hasilkan ni..

banyak sangat kelemahan dan keburukkan dlm video ni..maklumlah BARU PERTAMA KALI BUAT..kitorg terpaksa snap one by one movement..so beratus keping gmbr nk hasilkan animation yg mcm ni..kalo nak movement dia lagi cantik, terpaksa buat dgn lebih teliti lah..dan masa pon kene lagi lama lah..

teknik yg kitorg buat ni guna clay atau lebih dikenali sebagai tanah liat..then setiap pergerakkan snap gune kamera, pastu gabungkan semua gambar dalam Adobe Flash..edit timeline..then masukkan sound..almost sound dlm ni kitorg gune dari game yg femes , Angry Bird.. ini keje last2 minit..so Cik Innaz selaku soundman dah x sempat nak cari sound effect kat internet, then Cik Innaz rembat je sound dari dlm game Angry Bird tu..asalkan sesuai dgn cerita ni..heheh..

papepon, jgn lupa komen tau!! agak byk jgk komen yg Cik Innaz terima dari kwn2 Cik Innaz kat facebook..hehehe..^__^


  
Post a Comment