Sunday, November 20, 2011

Makan, Makan dan MAKAN!

Assalamualaikum and veri gud ivening tu oll my dier frens.. Haw wow u tuday?? hopulli u are in gud kondisyen.. HAHAHAHA!! (tetibe +,+!!)


Topik pada malam ini adalah MAKAN!! eh jap, buat "makan" besar sikit..highlight word "makan" then press control+B and pegi kat font size and reset jadi Largest..
Wokeyh.. topik pada malam ini adalah MAKAN!!
(ishhh..apehal plak semua besar-besar ni?? ahh lantaklah sane...:P)

Orite..nak cite tentang makan ni.. wokeyh, tipulah kalo korang semua ni tak suka makan.. pasti semua suka makan..termasuk jugak Innaz.. Innaz mengaku memang Innaz suka makan dan kuat makan..Innaz memang pantang nampak makanan sebab kalo nampak makanan je mesti perut akan terasa lapar sambil mulut berkata "ishh sedapnya makanan ni..perut aku pon tetiba terasa lapar ni..".. Innaz memang tak boleh menghadap makanan, walaupun baru lepas makan, kalo nampak orang tgh makan je mesti Innaz akan ambek pinggan and bubuh nasi and bubuh kuah and ambek lauk dan makan bersama-sama dengan mereka (situasi ini hanya berlaku di rumah sahaja).. 

Kalo kat Unisel, Innaz mmg akan panas bontot duduk dalam rumah je sebab perut ni mesti suruh kaki ni turun ke cafe or kedai runcit utk mencari makanan utk di makan.. kalo di rumah plak, Innaz pasti akan terlebih makan sebab makanan sentiasa ada.. kalo xde, Innaz akan men'vroomm-vrooommmm'kan motor Innaz utk menuju ke kedai runcit beli aiskrim..heheheh..terukkan kan..usahkan duduk kat unisel, duduk kat rumah pon panas bontot jgk kalo xde makanan utk di kunyah..huhuhu..

saya sedang makan!!

kalau Innaz dirumah then kakak-kakak or abang-abang Innaz balik, pasti Innaz akan berasa terlalu gembira sebab pasti akan ada aktiviti memasak makanan yg sedap2..hehehh..

Innaz kalo makan banyak mane pon, even 10 kali sehari pon, badan tetap x gemok2..maintain je..berat badan pon kalo naik juz sekilo or 2 kilo..then beberapa hari lepas tu pasti akan turun sebanyak mana berat badan ni naik..huhuhu..tapi xpe lah..Mak dan Abah Innaz kata, "Dik, kau jangan nak gemok sangat..nanti tak cantik..kau tu dah la pendek, kalau gemok buruk rupanya.." huhuu..begitulah ucapan mereka setiap kali Innaz menyuarakan hasrat hati untuk memiliki tubuh yg berisi sikit.. Boyfriend Innaz pon cakap, "jangan gemok sangat nanti b tak larat nak angkat.."..begitulah ucapan beliau setiap kali Innaz menyuarakan hasrat hati utk memiliki wajah yg tembam sikit..huhu..-_-!!..bukannya Innaz tak bersyukur memiliki tubuh yg diidamkan oleh semua wanita (its mean kurus okey..:P) tapi Innaz nak muka Innaz ni tembam sikit barulah comel..kalo cengkung sangat tak comel kan..huhu..

papepon, bersyukurlah selagi badan tu masih mampu bergerak, berjalan, berlari dan melompat.. sebab kesihatan tu amat penting sekali, tak kisahlah seseorang tu kuat makan atau tak, kurus atau gemok.. hehehe..:)

sekian saja untuk hari ni.. kalo idea gila-gila datang, nanti Innaz update entry baru lagi eh...:)

GUDNYTE!!!

  

Post a Comment