Friday, November 18, 2011

B.O.S.A.N = BORING!

Assalamualaikum....
HAIIII!!! 

Hari ni Innaz dapat merasakan ada sedikit keboringan dengan blog Innaz ni.. Mungkin sebab dah terlalu lama Innaz tak ubah layout blog ni..

HAHHH!!! ada satu soalan cepumas ni..korang tau tak layout tu apa??? (perkataan layout kasi highlight sikit..)
Layout tu adalah susun atur sesuatu di dalam scene..contoh macam blog ni laa..kalo kita nak ubah, kita kene susun dulu..yg mana sepatutnya di hadapan(1st look) dan yg mane sepatutnya di letakkan di belakang..tapi tapi tapi tapiiii...mesti kene ada 'tapi' jugak...nak buat layout ni pon bukan boleh main letak je..kene ada seni jugak (bak kata penggiat seni tanah air laa)..kalo kita main letak secara hentam kromo je, blog kita akan jadi messy..macam nak letak perabot dalam rumah jugak..mane boleh letak benda2 besar kat tgh2 rumah dan yg kecik kat tepi2 dinding je..tak cantik la kan..kita tgk pon serabot apatah lagi tetamu yg datang...
so, sama jugak nak buat layout kat blog.. kene kemas dan teratur..kalo nak lebih tahu tentang susun atur dalam blog ni, tanyalah pada yg pakar eh..x pon cubalah survey2 kat blog2 org lain..Innaz ni bukanlah tahu sgt.. benda ni pon cuma utk peringatan buat diri sendiri jgk supaya x buat blog yg messy dab serabot..heheheh..:P

HUHH!! sekarang ape nak buat?? tak tau nak buat ape dah..well, time cuti2 Malaysia ni mmg Innaz agak insane sikit sebabnya dah xde benda nak dibuat..so merapu-rapu je laa..hehehe..

okeylah, Innaz nak siapkan banner yg baru utk blog Innaz ni..heheh..daaaaa


  
Post a Comment