Friday, September 10, 2010







bukti guarau mereka yg keterlaluan..pada mulanya mmg sweet gurau2 mcm tu..tapi agak melampau sebenarnya...
aku x kesah if ko nk marah aku sbb tegow ko..sbb aku tegow ko sbb ko yg buat silap..so,bkn slh aku kan..lgpon aku tegow bukan gune bahasa yg kesat..korg ada otak so korg pk la sndiri..jgn buat ikut suka hati jew...
_______________________________________________________

aku menegow kerana aku sayang kat korg..aku menegow sebab aku xsuka gurau yg boleh mendatangkan fitnah..aku dah tegow korg tapi korg ejek n perli aku balik..sapa yg x angin bila org da tegow baik2 tp dpt balasan yg mcm tu..aku sabar..aku post status pon x melibatkan nama korg..tp aku berharap sgt yg korg terasa dgn post aku tu sbb aku nk korg sedar yg korg da buat satu kesilapan yg bagi korg itu mungkin gurauan yg biasa2..tapi bagi aku tidak..aku bukannya perfect sgt pon nk tegow org yg wat silap..tp sekurang2nya aku tau mana yg baik n mana yg buruk..ko bermanis muka depan aku tp jgn igt aku xtau yg korg sebenarnya tgh memaki aku diam2..aku da tegow so pandai2 korg laa nk terima or x..kalau diikutkan hati aku,da lama aku kuarkan ayat yg kesat2 dgn siap mencarut bagai..tp ko kwn aku n still ada rasa hormat kat ko..sejak dr semalam aku da rasa meluat dgn gurauan korg..tp korg bagai x endah je yg aku turut mengomen..x sgka plak yg korg still bergurau hingga ke hari ini..kalo org lain pk,kompom korg siyes dowh!!
jgn kerana ayat gurau2 manis mcm tu ko terus menerus melayan..ko kene igt, setan tu sntiasa ada untuk menyesatkan manusia..mula2 mmg gurau2 je, tp lama2 boleh membawa kpd maksiat..Masya'Allah..kawan2..jauhilah diri dari maksiat..aku syg sgt kat korang..T_T
Post a Comment