Monday, August 15, 2011

Lepas geram lagi

Assalamualaikum wbt..1stly sorry sangat sebab Cik Innaz mungkir janji sekali lagi..Cik Innaz ingat cuti hujung minggu boleh la berehat..tapi ada something yg memerlukan Cik Innaz tidak menghadap laptop utk beberapa hari..huhu..

kenapa lepas geram lagi?? huhu..
kali ni Cik Innaz nak bercerita mengenai seorang lecturer Cik Innaz..ni nak cerita je ye..bukan mengumpat..hehehe..ada sorang lecturer Cik Innaz ni namanya Encik A..mula2 tanggapan Cik Innaz kat beliau setakat dia ni sporting je laa..and then lama2, true color dia dah mula terlihat..mula2 dia kutuk budak2 yg sama course dgn Cik Innaz..dia cakap budak MM tak baik, tak tepati masa, banyak masalah..dia ckp mcm tu sbb budak kelas Cik Innaz tak sampai ke kelas lagi..padahal dorang semua tunggu lecturer ni sampai kat kelas lain..lecturer ni dah laa suka tukar2 kelas..kesian kat kawan2 Cik Innaz..

lepas tu group final projek Cik Innaz kene jumpa dengan dia..dia dah bagi masa utk kitorg jumpa dia pukul 10 pagi..lepas tu bila dah tiba masa, kene tggu dia selama stgh jam plak..lepas tu bila dah jmpa dia, dia suruh kitorg berbincang kat  luar pejabat dia..lepas kitorg hbs berbincang, dia boleh plak jmpe dgn ejen insurans utk beli insurans..yg si ejen insurans tu plak mmg bangang + bodoh..dia buta ke student tgh tggu sampai tersengguk-sengguk kat belakang dia..apa salahnya break kan dulu meeting tu n biarkan kitorg jmpa dgn lecturer 'tersayang' tuh..bukan lama sgt pon nak jmpe..dekat sejam lebih menunggu tu..membazir masa je..selesai segala urusan dgn si lecturer tu pukul 1.30 ptg..hadoiii..sampai sekarang bengangnya masih bersisa..

cerita hari ni dgn lecturer tu plak..dia jual modul kat kitorg dengan harga RM18..bila da dapat modul tu, aku kira bilangan kertasnya ada 60 something..kalau dia dapat potostat sehelai seposen, plus dgn cover dan binding, aku agak2 bajet asal kurang dari RM10..see, 8 rggt dia telan buta-buta je..memang dasar mata duitan..yg pasal final projek tu plak, if kitorg dapat jual sistem yg kitorg buat kat satu company, dia nak sebahagian dari duit tu..cuba bayangkan ada bape puluh group student yg ada bwh dia?? kalau satu sistem terjual paling minimum berharga 2k, kalao bahagi dgn 4 atau lima org, masing2 akan dapat RM400 or RM500..then cuba bayangkan kalau 2k tu dibahagi sama rata dgn lecturer tu, bape ribu dia untung kalau semua sistem yg student buat tu terjual??? mmg mata duitan..

arrhh! pape pon, aku tetap tak suka dengan lecturer tu! buat keje semata2 kerana duit!!


  
Post a Comment