Tuesday, April 12, 2011

Memories SMKJ Part 2 - English Drama Competition Peringkat Daerah di SMTKS 2008

episod kali ni aku nak bawak korang semua remind kembali kenangan ketika kitorg menyertai satu competition drama peringkat daerah.. English Drama yang di beri tajuk "MASTERMAN" ini telah mendapat tempat ke-5 (menurut cikgu) di dalam competition ini..

para pelakon dan mereka yang terlibat dalam drama ini : Ekin & Hafidatul Aini (Narrator), Hanif Hamizan(Shadusa), Intan Nazila(Shettu), Khaireel Azwan(Masterman), Zaiton Nalia(Woman), Faiz(Baby), Taufiq(Giant), Aifa & Fatin Najwa (Farmers), Zafren(Villagers), Amirul Aiman, Salleh Anuar & Shah Fitri (Control background music, reset stage dan ubah background screen)

drama ini berkisahkan tentang seorang lelaki yang bernama Shadusa(Hanif) yang perasan dia lah yang paling kuat di dalam dunia ini kerana dia mampu membuat kerja lebih daripada orang lain..namun dia mempunyai seorang isteri, Shettu(Aku), yang teramat mengambil berat tentang dirinya..namun Shadusa tak pernah pun ambil pedulik tentang kata-kata isterinya..suatu hari, Shettu ingin mengambil air di sebuah perigi kerana dahaga..namun timba yang dipenuhi air itu tak mampu ditarik keluar oleh Shettu..sehinggalah datang seorang wanita(Zaiton) bersama anaknya yang masih kecil(Faiz) untuk mengambil air juga..Shettu dan wanita tersebut cuba untuk menarik keluar timba yang berisi air itu bersama-sama..namun tak jugak dapat ditarik oleh kedua-duanya..selepas itu, wanita tersebut meminta anaknya yang masih kecil itu menarik keluar timba itu..dan anak itu pon dengan bersemangatnya menarik keluar timba tersebut dan berjaya..Shettu sangat terkejut..dan wanita itu pun bercakap " Oh, It's not so strange. After all, my husband is Masterman."..keesokkan harinya, Shadusa pergi ke perigi tersebut untuk mengangkat timba yang berisi air..dan datanglah wanita yang bersama anaknya ke sana untuk mengambil air jugak..lalu Shadusa pun bercakap kepada wanita itu "well, you can't. The bucket won't come up."..wanita itu seperti semalam nya juga meminta anaknya menarik keluar timba tersebut untuknya..dan lalu wanita bercakap perkara yang sama dengan Shettu kepada Shadusa..Shadusa terkejut lalu meminta wanita tersebut membawanya berjumpa dengan suaminya, Masterman(Khaireel)..setelah sampai ke rumah wanita tersebut, mereka terdengar satu ngauman yang kuat sekali dan jugak hentakkan kaki yang menggegarkan tanah..Shadusa ketakutan dan ingin melarikan diri..namun sudah terlambat..wanita itu meminta Shadusa menyembunyikan diri di dalam sebuat pot yang besar..ketika bersembunyi, Shadusa menyaksikan Masterman membunuh dan membakar seeokor beruang lalu memakannya..setelah itu, Masterman pun tidur akibat kekenyangan..sementara Masterman tidur, wanita tersebut cepat2 mengeluarkan Shadusa dari pot tersebut dan memintanya berlari dengan cepat..namun Masterman sudah terjaga lalu megejar Shadusa sampailah mereka berjumpa dengan Giant(Taufiq) (aku lupa nama dia apa, aku hentam je gune giant ni..hahaha).. Masterman mula berasa tergugat kerana Giant tersebut nampaknya lebih kuat dari dirinya..dan mereka pun beradu tenaga sampai bila-bila (sebab tiada pengalah..dua2 nak menang je)..TAMAT..

panjang lebo aku bercerita tentang drama tuh..penat dah..huhu..okeylah..jom tengok gambar-gambar yang sempat aku dan kawan-kawan aku rakamkan time hari competition tersebut..




DUSHH!!! erkk +_+!!

TARAAAA!!! kami di dalam pakaian BOLLYWOOD~~ waahahahahaha!! 


Make-Up TIMEE!!! 


yang kat bawah ni adalah gambar scene time kitorg sedang berdrama kat atas pentas..gambar agak gelap sebab ambik gambar dari jauh jee..huhu..boleh laa tengok jugakkan..hehehe






selepas berdrama..bergambar kenangan .. whoopsss aku dah tukar baju!!



inilah tenaga2 pengajar kami..agak tuli jugak telinga ni sekejap sebab kene jerit oleh mereka..hehehe..thanks a lot teacher!!


Post a Comment